Over ons

Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de Universiteit van Amsterdam.

Uitvoerend onderzoeker:
Mirla Schaeffer, BSc
Mirla@babyonderzoek.com
Mirla Schaeffer studeerde Algemene Sociale Wetenschappen maar stapte over op Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder werkte zij mee aan onderzoeken naar verschillen en overeenkomsten tussen mannelijke en vrouwelijke pedagogisch medewerkers in hun relatie met kinderen en de ontwikkeling van verlegenheid en zelfvertrouwen bij jonge kinderen. Ook onderzocht zij mogelijke effecten van borstvoeding op cognitieve vaardigheden van kinderen. Momenteel rondt zij de Research Master in Child Development and Education af. Mirla heeft een dochter (2013) en een zoon (2016).

Verantwoordelijk onderzoeker:
Dr. Loes van Rijn-van Gelderen
L.vanRijn-vanGelderen@uva.nl
Dr. Loes van Rijn – van Gelderen is universitair docent en onderzoeker bij de onderzoeksgroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding, afdeling Pedagogische Wetenschappen – Universiteit van Amsterdam. Binnen haar onderzoek houdt zij zich bezig met zowel de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen en adolescenten die opgroeien bij lesbische moeders of homoseksuele vaders als preventieve jeugdhulp aan ouders met jonge kinderen. In dat kader voert zij op dit moment samen met collega’s een RCT uit om de effecten van de preventieve Vrolijke Peuter-methode op het gedrag van ouders en hun kinderen te onderzoeken en is zij betrokken bij huidig onderzoek. Loes heeft een dochter (2014) en een zoon (2016).

Ondersteunend onderzoekers:
Marijke Huijzer-Engbrenghof
Marijke@babyonderzoek.com
Marijke Huijzer-Engbrenghof studeert pedagogische wetenschappen en zal naar verwachting komende juli afstuderen aan de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding. Naast haar medewerking aan het Baby Onderzoek is Marijke haar masterthesis aan het schrijven, waarin zij een vergelijkend onderzoek doet naar coparenting (de wijze waarop twee ouders samenwerken in de opvoeding van hun kind) binnen hetero-, homo- en lesbische gezinnen. Eerder werkte Marijke als gezinscoach binnen de specialistische jeugd-ggz. Marijke heeft twee zoons (2010 en 2011).

Lorena Linssen
Lorena@babyonderzoek.com
Lorena Linssen studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waarna ze een overstap maakte naar de Universiteit van Amsterdam om de master Forensische Orthopedagogiek te doen. Naast haar medewerking aan het Baby Onderzoek schrijft zij een thesis over ouderschap en opvoeding in gezinnen die met oorlog in aanraking zijn gekomen. Zij wil zich graag verder specialiseren in een klinische richting.